کمپین جنبش حق زن علیه نسل کشی برای فلسطین دومین کنفرانس خود تحت عنوان ;آزادی فلسطین و تاثیر
آن در خاورمیانه و جهان; را در روز شنبه ۷ سپتامبر۲۰۲۴ بر روی شبکه زوم برگزار کرد.
در این کنفرانس ۶ نفر از فعالین حقوق زن طرفدار آزادی فلسطین و علیه نسل کشی در غزه شرکت کرده
بودند و سه تن دیگر بخاطر محدودیتهای ناشی از شرایط جنگی و امنیتی و مسائل فنی نتوانستند در کنفرانس
شرکت کنند.
سوزان ابولهوا
یکی از این سخنرانان سوزان ابولهوا بود که متاسفانه بعد از معرفی بعلت قطع برق و اینترنت محلی ارتباط اش کاملا قطع شد.
سوزان نویسنده فلسطینی، از فعالین سرشناس حقوق بشر در منطقه، بنیانگذار سازمان غیر دولتی «زمین بازی برای فلسطین»و فعال کمپین BDS (بایکوت، سلب سرمایه و تحریم) و کمپین ;حق بازگشت; برای فلسطین های پناهنده در مناطق و
کشورهای دیگر است. او در سال ۲۰۱۲ فراخوان به جنبش BDS را به عنوان یکی از موثرترین راه ها برای ارتقا حقوقفلسطینیها و دستیابی به عدالت در برابر پاکسازی اسرائیل داد. سوزان در سال ۲۰۱۳ جز پیشتازانی بود که با اسناد، مدارک و استدلالات محکم دولت اسرائیل را با دولت آپارتاید آفریقای جنوبی مقایسه کرد.
بر اساس تحقیقات جامع او و تیم پزشکی و شبکه امدادرسانی درگیر در غزه که با او همکاری می کردند، توانست گزارش
مستندی ارائه دهد که بر اساس آن تعداد کشته شدگان و مفقود شدن در غزه بین ۱۹۳ هزار و ۵۱۴ هزارنفر تخمین زده میشود.
این گزارش توسط دکتر مدز گیلبرت که خود دربیمارستانهای غزه در دوران بمباران غزه مشغول بکار بود به عنوان مبنا در
نوشته ها و سخنرانیهای زیادی مورد استفاده قرار گرفته است.
اولین آکاد
سخنران بعدی پرفسور اولین آکاد بود. ایشان متولد بیروت، معلم، استاد دانشگاه، نویسنده، ترانه سرا، نوازنده، شاعر، مدافع حقوق زنان و کودکان و یکی از فعالین ضد جنگ است. او ضمن ارائه یک تصویر همهجانبه از نسل کشی مردم غزه، شرایط آوارگان فلسطینی در کشورهای همجوار، بطور مشخص در مورد وضعیت آنان در بیروت لبنان صحبت کرد. وی گفت که این پناهندگان پس از ۴ نسل زندگی در لبنان هنوز شهروند محسوب نمیشوند و در پایه ای ترین امور از حقوق برابر با مردم لبنان برخوردار نیستند.
او همچنین از تاثیر مخرب و کشنده فسفر سفید بر انسانها، موجودات زنده روی زمین صحبت کرد و متذکر شد که اسرائیل از این مواد بسیار خطرناک و کشنده به عنوان سلاح جنگی در جنوب لبنان و غزه استفاده کرده است.
اولین در پاسخ به این سوال که راه برون رفت مردم غزه از شرایط هولناکی که حکومت اسرائیل برایشان ایجاد کرده است،
چیست، پاسخ داد؛ که چندان امیدی به حل پایه ای مسئله فلسطین با توجه به حمایتهای همهجانبه دولتهای غرب از نسل کشی مردم فلسطین توسط اسرائیل ندارد، ولی معتقد است که نجات مردم فلسطین در گرو حمایتها و تلاشهای انسانها در سطح توده ای است. او نمونه ای از فعالیتهای خود و تشکلهای دیگر در بیروت را مطرح کرد که همین الان بر زندگی آوارگان فلسطینی تاثیر داشته است و بنحوی، هرچند در مقیاس کوچک ، در رفع محدودیتها و شرایط سختی که به مردم تحمیل شده کمک کرده است.
آذر ماجدی
آذر ماجدی، دبیر سازمان آزادی زن- ایران، فعال سیاسی کمونیست، یکی دیگراز سخنرانان این کنفرانس بود.
آذر گفت که پس از ۱۱ ماه هنوز قتل عام و نسل کشی ادامه دارد ، اسرائیل به کرانه غربی نیز یورش برده است؛ حملاتی که از سال ۲۰۰۲ بی سابقه است. آمریکا و غرب هم کاملا از اسرائیل حمایت می کنند. در این شرایط تلاش ما باید هر چه بیشتر بر
پایان دادن به این کشتار و قتل عام باشد. آو همچنین اشاره کرد که اعتبار غرب کاملا فرو ریخته است. تمدن غرب نزد جهانیان ریزش کرده است. آذر به راه حل دو دولت مستقل اشاره کرد و گفت که این راه حل یک امر سوخته است. اسرائیل سالهاست که اعلام کرده این راه را قبول ندارد. در شرایط حاضر غزه را دارد کاملا پاکسازی می کند و ساحل غربی را نیز کاملا اشغال می کند. لذا تنها راه تشکیل یک دولت است با شهروندان با حقوق برابر. وجود اسرائیل بعنوان یک دولت مستقل یک خطر بزرگ برای منطقه است. تاریخ اینرا به اثبات رسانده است.
بوتینا کنعان خوری
بوتینا کنعان خوری سخنران بعدی این کنفرانس بود. بوتینا کنعان خوری، یک فعال حقوق زنان فلسطینی ساکن کرانه باختری است که در سال ۲۰۰۰ موسسه ای را بنام ;مجد; در شهر رام الهه ایجاد کرد که اساس کارش تولید فیلمهای مستند در مورد
مسائل فلسطین، ستم کشی مردم و مشکلات سیاسی و اجتماعی زنان است.
او در مورد تشدید جنایت و وحشیگری علیه مردم فلسطین در غزه و کرانه باختری صحبت کرد و تاکید کرد که این جنایات توسط دو ارتش اشغالگر صورت می گیرد، یکی ارتش رسمی اسرائیل و دیگری شهرک نشینان اسرا ئیلی که مسلح هستند.
بوتینا متذکر شد که مردم نه در غزه و نه در کرانه باختری لحظه ای نیست که شاهد کشتارعزیزانشان توسط این دو نیرو نباشند. او بر این تاکید کرد که هر روز به تعداد شهرک نشینان مسلح افزوده می شود. آنان با اسلحه به جان مردم بیدفاع می افتند و اگر کسی حاضر نشود که خانه ، زمین و مزرعه خود را ترک کند یا فورا کشته می شود و یا مفقود الاثر می شود و سایراعضای خانواده را از محل زندگیشان دور می کنند.
او در پایان گفت که مردم فلسطین قبل از نسل کشی اخیر تشکیل دو دولت مستقل ( فلسطین و اسرائیل ) را به عنوان یک
آلترناتیو ممکن و راهگشا مسئله فلسطین می نگریستند، اما امروز فقط یک کشور بنام فلسطین را می خواهند و هر کس که در این سرزمین زندگی می کنند شهروند فلسطین خواهد بود و اگر نمی خواهد می تواند کشور را ترک کند. هرچند که راه عملی شدن چنین آلترناتیوی را توضیح نداد.
طحانی ابودکا
طحانی ابودکا از غزه سخنران بعدی کنفرانس بود. طحانی ابودکا، از فعالین حقوق زنان فلسطینی و محیط زیست از غزه است.
او اولین پروژه گلخانه ای روی پشت بام خانه ها را در غزه ساخت تا نه تنها مردم به نحوی از سیستم خنک سازی برخوردار گشته، بلکه بخشی از مواد مصرفی روزانه شأن نیز تامین شود. او همچنین یکی از فعالین کمپین; زنان، صلح و امنیت; که
برای تامین صلح و ثبات در غزه فعالیت میکند، است.
طحانی در ابتدا با برشمردن پروژه هایی در زمینه آب و برق رسانی به محلات و باغ سازی در اماکن عمومی صحبتش را
آغاز کرد. طحانی خود یکی از فعالین این پروژه بود و توضیح داد پس از تهاجم اسرائیل و کشتار وسیع مردم بخش اعظم این پروژه کاملا آسیب دیده و یا مختل شده است. او در حال حاضر تمام تلاشش بر این است که مردم آواره سرپناهی داشته باشند واز دستشویی و حمام های سیار برخوردار گردند. او در پایان تاکید کرد برای فعالین در غزه اولویت پایان دادن به نسل کشی و بازسازی شهرها و فراهم کردن شرایط برای ادامه بقا است.
اوگاریت یونان
اوگاریت یونان از دیگر سخنرانان این کنفرانس بود که بخاطر آسیب شدید جسمی ناشی از شکستن دیوارهای صوتی توسط جنگنده های اسرائیلی نتوانست شرکت کند.
اوگاریت اهل لبنان از فعالین اجتماعی و سیاسی مدافع سکولاریسم و جنبش ازدواج و طلاق مدنی در این کشور است. او نویسنده و استاد دانشگاه و مربی است که توانست امر ازدواج مدنی را به قانون لبنان تبدیل کند. یکی دیگر از عرصه های مهم
فعالیت او مبارزه علیه اعدام است که از دیرباز برای پایان دادن به این عمل شنیع دولتی همت گماشته است. او در بسیج علیه بی عدالتی، استعمار و فرقه گرایی نقش به سزائی داشته است و در این مورد مطالب بسیاری نوشته است.
اوگاریت همچنین مجموعه ای از رهنمودهایی را بصورت یک «منشور حداقلی» که از دل جنبش مدنی در لبنان برای ازدواج مدنی برخاسته بود را به چاپ رساند که با استقبال وسیعی از طرف جنبش جوانان در لبنان در سال ۲۰۱۱ برخوردار شد. یکی از بندهای مهم این منشور جدایی مذهب از تمام ارگان های دولتی بخصوص تمام مدارس از جمله مدارس خصوصی است.
هما ارجمند
در پایان هما ارجمند که سازمان دهنده این کنفرانس بود صحبت کرد. او تاکید کرد که تا این جا ثابت شد که سازمان ملل و دستگاههای وابسته به آن چون ICJ دیوان دادگستری بین المللی لاهه و یا ICC دادگاه کیفری بین المللی هیچ قدرت اجرائی برای ختم نسل کشی در غزه ندارند. دولت اسرائیل با حمایت هم جانبه دولتهای غربی و در راس آن آمریکا همچنان در صددپاکسازی قومی در فلسطین بوده و در این جهت از هیچ اقدام ضد بشری کوتاهی نمی کند. تا آنجایی که به صف میلیونها انسان
عدالتخواه و آزاده جهان در حمایت از آزادی مردم فلسطین برمیگردد هنوز هم نتوانستند قدرتی در مقابل این نسل کشی شوند. در این صف جای ارتش جهانی طبقه کارگر خالی است. این آن نیرویی است که باید به میدان آمده و با اعتراض و اعتصاب ،دولتهای مدافع نسل کشی در کشورهای خود را به عقب راند. این آن نیرویی است که با توجه به برخورداری از ابزارهای اقتصادی و اجتماعی قدرتمند می تواند صورت مسئله را کاملا تغییر دهد.
ما باید بتوانیم حمایت از مردم فلسطین را به امر فدراسیون اتحادیه جهانی* که دارای ۲۰۰ میلیون عضو در ۱۵۰ کشور است و شامل کلیه کارگران خدمات است و یا کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری** که دارای ۲۰۰ میلیون عضو کارگران صنایع است، بدل کنیم. این اتحادیه ها حتی اگر یک روز حول پایان دادنبه کشتار مردم فلسطین اعتصاب کنند میتوانند به جنبش عدالت خواهی و آزادی خواهی جان تازه ای ببخشند و در ادامه دخالتگری فعال خود، حکومتهای کشورهایی که در آن از تشکلهای کارگری بزرگ و قدرتمند برخوردارند را به عقب نشینی وادار کنند.
Comments